Gemeente draagt 200.000 euro bij aan bouw nieuw clubhuis

April 30, 2020
brand

Het college van de gemeente Delfzijl heeft afgelopen week ingestemd met het voorstel om 200.000 euro bij te dragen aan de bouw van het nieuwe clubhuis en botenloods voor onze verenigging. Eerder werd al het ontwerp voor het nieuwe clubhuis afgerond.

Nadat het clubgebouw en de botenloods in 2018 door brand werden verwoest, heeft de vereniging zich ingezet voor herstel van de vloot en de bouw van nieuwe accommodatie. Het voorstel van het college wordt 28 mei behandeld in de gemeenteraad. Nadat zij positief besloten hebben en de procedure voor de omgevingsvergunningaanvraag is doorlopen, start de bouw.

“De bijdrage van het college is hartstikke mooi”, zegt voorzitter Nathalie Folkers opgetogen in een interview met RTV Noord. “Daarmee maken we een mooie stap om het project financieel rond te krijgen. We hebben al een uitkering van de verzekering en doen daarnaast aanvragen voor subsidies om duurzaamheidsmaatregelen te kunnen treffen.”

Vereende krachten
Vanaf het moment van de brand zijn wij met de gemeente in gesprek over de nieuwe accommodatie. Met diverse crowdfundingacties is geld bijeengebracht voor het herstel van de vloot en de bouw en inrichting van een deel van de nieuwe accommodatie.
Wethouder Jan Menninga: “Ik ben verheugd over de inzet van het bestuur, de leden en vrijwilligers van roeivereniging Neptunus. Verenigen van krachten is waar (sport)verenigingen in de gemeente Delfzijl goed in zijn en dat leidt tot mooie dingen, zoals deze nieuwbouw”.

KOM EENS LANGS IN ONS CLUBHUIS

Over de vereniging

Postadres:
Heerd 18
9932 CE DELFZIJL

Adres roeivereniging:
Vlotterspad 20
DELFZIJL

Roeitijden

Di. en do.: 09:30u. - 12:30u.
Do. avond: 19:00u. - 21:00u.
Za. en zo.: 10:00 uur - 12:00 uur

(c) Roeivereniging Neptunus - Realisatie: Lex Emmens