Neptunus succesvol op Ruderregatta in Bremen

May 10, 2022
Jan Huib Venema en Ivar Hooites met blik
Maarten Veninga blik op 1500 meter

Het weekend van 7 en 8 mei is roeivereniging Neptunus weer met een delegatie jeugd afgereisd naar de Bremer Ruderregatta.

Op zaterdag verschenen als eerste Jan Huib Veninga (21), Anita Griep (53) en Eva Griep (18) aan de start van de begeleidersslalom. In dit veld van 5 deelnemers wist Jan Huib de overwinning te pakken. Anita en Eva hebben ook een zeer nette prestatie neergezet. Hierna was Ronan Vial (16) aan de beurt op de 1500m, Ronan wist zich in een sterk veld netjes staande te houden en behaalde een 4e plek in de skiff.

Zondag kwam hij nogmaals aan de start op de 1500m en wist hier een knappe 3e plek te behalen. Ook Ivar Hooites (12) kwam zaterdag aan de start, hij startte de langstrëcke, dit is over een afstand van 3000m. Hij wist zijn race te winnen met een geruime voorsprong. Zondag kwam Ivar nogmaals in actie, ditmaal op de 700m sprint. Hij startte zijn race als 2e en wist al heel snel de koppositie te pakken en wist zijn race knap te winnen.

Zaterdag kwam Maarten ook nog in de skiff aan de start op de 1500m, in het zwaarste veld wist hij vanaf het begin de koppositie te pakken, onderweg had hij nog een paar boeien geraakt maar wist alsnog op kop te blijven roeien en de winst te pakken met een ruime voorsprong. Als laatste kwam op zaterdag nog een dubbelvier op de 1500m aan de start met Maarten, Fons Folkers (18), Corné de Bruijn (18) en Jan Huib. Dit was de 1e keer dat deze dubbelvier samen roeide, ze wisten dan ook een zeer nette race te roeien samen.

Op zondag kwam Maarten nog een keer in de skiff in actie op de 1500m hier wist hij vanaf de start een 2e plek vast te pakken en deze te behouden tot de finish. Ook Jan Huib starte deze dag nog in de skiff op de 1500m, hij wist ook een nette race te roeien en een prima tijd neer te zetten. Als laatste kwamen op zondag nog 2 dubbeltweeën aan de start op de 1500m. Maarten en Fons wisten gezamenlijk een 3e plek te bemachtigen met een mooie voorsprong op de rest. Jan Huib en Corné hadden nog niet eerder samen geroeid maar hebben ook een technisch nette race geroeid. Voor Corné en Ivar was dit hun allereerste roeiwedstrijd, zij hebben dan ook veel nieuwe ervaring opgedaan. Al met al was het een weekend met goede prestaties van alle jeugdleden en kunnen we hier met een goed gevoel op terug kijken!

KOM EENS LANGS IN ONS CLUBHUIS

Over de vereniging

Postadres:
Heerd 18
9932 CE DELFZIJL

Adres roeivereniging:
Vlotterspad 20
DELFZIJL

Roeitijden

Di. en do.: 09:30u. - 12:30u.
Do. avond: 19:00u. - 21:00u.
Za. en zo.: 10:00 uur - 12:00 uur

(c) Roeivereniging Neptunus - Realisatie: Lex Emmens