VerenigingsnieuwsClubgebouw afgebrand

December 9, 2018

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december is onze vereniging getroffen door brand. Sinds de brand is er door ons actief gecollecteerd en hebben we veel donaties mogen ontvangen van particulieren, bedrijven en organisaties. Om hen te bedanken organiseert de roeivereniging een benefietconcert op zaterdag 23 februari aanstaande. Het concert wordt gehouden om 21:00 uur in Grand Café het Lokaal in Delfzijl waar de band Groove Ally zal optreden.

Origineel bericht:

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december is onze vereniging getroffen door brand. Door deze brand is de volledige loods in vlammen opgegaan. In de loods lagen circa 35 boten, roeibenodigdheden en heel veel herinneringen. Als gevolg van de brand heeft de vereniging niets meer. Alles is weg.

Foto: Richard Degenhart / Eemskrant

Brandstichting

Onderzoek door de Politie heeft inmiddels uitgewezen dat de brand in ons clubhuis is aangestoken.

Over de roeivereniging

De roeivereniging Neptunus is sinds jaar en dag gevestigd in een oude loods van steenfabriek Hylkema aan het Vlottersad in Delfzijl. Naast het sportieve component en het gezelligheidsaspect, heeft de roeivereniging ook historische waarde voor Delfzijl. Zo organiseert de vereniging jaarlijks de internationale roeiwedstrijden tijdens de Pinksterfeesten in Delfzijl.

Hoe kunt u helpen?

Dit kunnen we toch niet verloren laten gaan? Wij als roeivereniging willen er alles aan doen om zo snel mogelijk weer te kunnen roeien op het mooie Damsterdiep, echter is zonder financiele steun het voortbestaan van de vereniging Neptunus niet zeker. De verzekering zal naar alle waarschijnlijkheid een bedrag uitkeren voor het gebouw, net als een dagwaarde voor de boten. Daarmee red de vereniging het niet. Overige benodigheden (inventaris clubgebouw, ergometers, roeiriemen, bokjes waar de boten opliggen, gereedschap e.d.) worden niet allemaal door de verzekering vergoed. Om een goede vloot van boten weer te krijgen (een roeiboot kost circa 10.000), is meer nodig dan alleen het verzekeringsgeld. Ook is budget nodig voor een tijdelijke accommodatie (1 tot 2 jaar) totdat een nieuwe roeiloods/accommodatie is gerealiseerd.

Wilt u ons uit de brand helpen? Dat kan! U kunt ons helpen door een donatie te doen. Dit kan op twee manieren:

  • Een financiele bijdrage; doneren kan via de stichting Geef.
  • Een materiele bijdrage; neem daarvoor contact op Hans Hoekman, via hanshoekman [at] ziggo [punt] nl

Namens de roeivereniging Neptunus: Heel hartelijk bedankt!

PS. Wilt u op een andere manier met ons in contact komen, vul dan het contactformulier in of kijk op de pagina van het bestuur.

Update 16-10-2018:

De gemeente Delfzijl heeft toegezegd tijdelijk een aantal containers neer te zetten naast de oorspronkelijke locatie van de roeiloods. Met de containers heeft de roeivereniging in ieder geval weer een vorm van opslag tot haar beschikking.

Update 18-12-2018:

Aanstaande zaterdag zullen leden van de roeivereniging een Rad van Fortuin organiseren in het centrum van Delfzijl. Ter hoogte van de Hema kunt u dan loodjes kopen en kans maken op mooie prijzen. De opbrengst zal eveneens ten goede komen aan de wederopbouw van de roeivereniging. Eveneens is duidelijk geworden dat op 9 en 10 februari een ergometermarathon wordt gehouden door zeven roeiverenigingen uit de omgeving van Wageningen. De opbrengst van deze marathon komt eveneens ten goede aan Neptunus.

KOM EENS LANGS IN ONS CLUBHUIS

Over de vereniging

Postadres:
Farmsumerweg 100
9902 BW APPINGEDAM

Adres roeivereniging:
Vlotterspad 20
DELFZIJL

Roeitijden

Di. en do.: 09:30u. - 12:30u.
Do. avond: 19:00u. - 21:00u.
Za. en zo.: 10:00 uur - 12:00 uur

(c) Roeivereniging Neptunus - Realisatie: Lex Emmens